středa 6. listopadu 2013

Brandnertal

Lyžařská oblast Brandnertal se nachází na pomezí třech zemí Rakouska, Švýcarska a Lichtenštejnska, na úpatí pod vrcholem Schesaplana (2.965 m.). Oblast tvoří prakticky dvě střediska - Brand (podle kterého je také pojmenováno celé údolí) a Bürserberg. Lyžařské sezóna tu trvá od prosince do dubna.

Brandnertal
Ta sice nejsou spojena přímo lanovkou, jak tomu v Rakousku velmi často bývá, ale turisté se mezi nimi mohou dopravovat kyvadlovou autobusovou dopravou, která je zahrnuta v ceně skipasu. V tomto středisku je atmosféra mnohem klidnější a pohodovější než ve velkých střediscích. Na lyžaře tu čekají lehké až středně těžké sjezdovky, které jsou vhodné i pro rodiny s dětmi.

Celková délka místní sjezdových tratí činí necelých 60 kilometrů a pro milovníky snowboardingu je tu dokonce vystavěn snowpark. Stopy pro běžkaře se táhnou podél údolí v celkové délce přesahující 30 kilometrů.

Velmi oblíbenou sjezdovkou je trať u lanovek Gulmabahn a Glattjochbahn. Ta se vlní z vrcholu do údolí Lorenzital. K zajištění dostatečného množství sněhu po celou sezónu slouží vysoký počet zasněžovacích zařízení, takže se návštěvníci nemusí o sněhovou pokrývku na sjezdovkách bát.

Údolí Brandnertal
Na děti tu čeká dráha pro sáňkování a také dětské vleky podél těch nejmírnějších sjezdovek a nechybí tu samozřejmě ani lyžařská škola. Zpestřením lyžování je nová panorama-lanovka, která při jízdě poskytuje cestujícím krásný výhled na okolní krajinu.

Mezi oblíbené činnosti návštěvníků, kteří do Brandnertalu zavítají, patří také turistika zimní zasněženou krajinou, která má vždy něco do sebe. Zajímavou alternativou pak může být třeba zimní golf či jízda koňským spřežením. Pro každého návštěvníka tu čeká zábava, ať už se sportu týče nebo třeba jen relaxace v bazénu nebo wellness.

Žádné komentáře:

Okomentovat