středa 16. října 2013

Oberpinzgau

Rakouská lyžařská oblast Oberpinzgau, obklopená ze všech stran pohořím Vysoké Taury, se nachází ve spolkové zemi Salzbursko. Celou oblast tvoří celkem 9 středisek, z nichž k těm nejznámějším patří Bramberg am Wildkogel, Hollersbach, Mittersill, Neukirchen am Großvenediger, Niedernsill, Stuhlfelden a Uttendorf.

Pinzgau
V zimě směřují do rakouské lyžařské oblasti Oberpinzgau jak lyžaři a snowboardisté, tak i vyznavači běžeckého lyžování, aby si zde užili upravené svahy udržované běžecké trasy plné přírodního sněhu. Celá oblast je vyhlášena svou pohostinností, přívětivostí k návštěvníkům a vynikajícím kulinářským specialitám, které lze ochutnat v restauracích hned u sjezdovek.

Lyžaři si v Oberpinzgau mohou dokonce vyzkoušet lyžování na ledovci ve středisku Weisssee Gletscherwelt. To, co opakovaně láká vyznavače alpského lyžování do Oberpinzgau, je výborná propojenost jednotlivých lyžařských středisek lyžařskými houpačkami a nádherné panoramatické výhledy.

V průsmyku Gerlos si lyžaři mohou sami zvolit, zda se vypraví na svahy Zillertalské arény nebo raději zvolí zasněžené louky na Platennkogelu v Hochkrimmlu. Záleží  jen na nich.

Mittersill
Běžci na lyžích zde velmi často volí trať Pinzga. Ta má na délku celých 10 kilometrů a je propojena se všemi okolními středisky. Pro ty nejnáročnější je tu připravená obtížná trať Finkauna u Gletscherblickloipe v Hochkrimmlu.

Každého milovníka zimních sportů a turistiky musí potěšit krásná krajina Národního parku Vysokých Taur. V okolí se nachází i dvě nejvyšší hory Rakouska: Grossglockner (3.798 metrů nad mořem) a Grossvenediger (3.674 metrů nad mořem).

Pomyslným centrem Oberpinzgau je poklidné městečko Mittersill. Vyznavači bujarého nočního života a dobré zábavy proto musejí za zábavou vyrazit do okolních středisek.

1 komentář: