neděle 13. října 2013

Almenwelt Lofer

Menší lyžařský areál v okolí střediska Lofer, nacházející se v srdci salzburského údolí Saalachtal, v žádném případě nepatří mezi oblasti, které by lyžaře lákaly na lyžování ve vysokých nadmořských výškách. Svahy nad obcí Lofer nabízí lyžařům hlavně široké a dobře upravované svahy.

Almenwelt Lofer
Vyznavačům bílého sportu je ve středisku Almenwelt Lofer, jak se celý areál správně nazývá, k dispozici 13 lanovek a vleků a celková délka zdejších sjezdových tratí činí necelých 50 kilometrů.

Nejlehčích modrých sjezdovek je zde nejvíce, něco přes 22 kilometrů. Středně obtížných červených je jen o něco méně, asi 20 kilometrů a nejobtížnějších černých tu mohou zdatní sjezdaři využívat asi 5 kilometrů.

Na svazích, táhnoucích se do údolí z vrcholu Schönbichl, nebyly vybudovány žádné technicky obtížné tratě. Středisko se zaměřuje především na lyžařské začátečníky a rodiny s dětmi. Těm nabízí hlavně lehké a středně těžké sjezdovky.

Lanovka
I úplní začátečníci se mohou také vydat na 1.623 metrů vysoký vrchol nad Loferem. Z něho vede krásně široká a dlouhá modrá sjezdovka dolů do vesnice a začínající lyžaři si zde v klidu a v pohodě mohou vyzkoušet své první obloučky.

Stejně jako dnes snad už snad každé větší moderní rakouské lyžařské středisko se i Almenwelt Lofer pyšní baterií zasněžovacích zařízení. Díky nim se dá na všech zdejších sjezdových tratí lyžovat v průběhu celé zimní sezóny.

A aby si snad zdatní lyžaři v Loferu nepřipadali nedocenění, i ti zde mají svou vyhlášenou sjezdovku, která se nachází na severní straně vrcholu Grubhörndl.

Žádné komentáře:

Okomentovat